TogoL'aime

Samen met de lokale bevolking draagt TogoL’aime zijn steentje bij armoede te bestrijden d.m.v. vorming, alfabetisering, gezinsplanning, gezondheidszorg en dit met wederzijds respect, enthousiasme, plezier, gevoel voor humor en doorzettingsvermogen.

Bekijk onze projecten
groepsfoto togolaime
Wil je graag sponsoren?
Ja, graag

Bekijk onze projecten

Feature Project

Sfeerbeelden

uitleg gezondheid
ruwbouw
groepsfoto bouw
ruwbouw stenen
baby verzorgen

Wil je ons steunen?

Wat hebben we al gerealiseerd?

Consultatie pediatrie

Meer dan 100 kinderen uit kwetsbare gezinnen kregen een volledige check up. Een fantastische ploeg van pediater, dokters, laboranten, verplegers, vroedvrouwen stonden gedurende 3 dagen klaar om met veel liefde en geduld deze kindjes te onderzoeken. Allen werden ze gewogen, gemeten, grondig onderzocht. Elk kind kreeg een bloedanalyse en de nodige medicatie.

Enkele kinderen werden doorverwezen voor meer specifieke zorgen.De mama’s kregen tijdens het wachten een praat en info moment rond gezinsplanning en eerste zorgen bij kleine kinderen. Elk gezin keerde huiswaarts met een zakje gevuld met thermometer, zeep, tandenborstel en tandpasta, recept voor het maken van fysiologisch serum en een herbruikbare luier voor de kleinsten.

We zagen veel armoede, ondervoede kinderen, schrijnende verhalen, maar allen oh zo dankbaar. We werden er allen stil en emotioneel van.

consultatie pediatrie - lachende gezichten
consultatie pediatrie - prik in de arm
consultatie pediatrie - administratie
consultatie pediatrie - kind wegen
consultatie pediatrie - uitleg geven
Hulp dispensaria

Naast vorming is een betere gezondheidszorg één van onze prioriteiten. We vinden het dan ook vanzelfsprekend dat we ons  voor de praktijkoefeningen van de leerjongens richtten naar de dispensaria.
Zo legden we elektriciteit in een bijgebouw van een polikniek dat dienst doet als bureau voor burgerzaken.
Een verbrandingsoven werd gelast voor het verbranden van ziekenhuisafval. Sanitair en afvoer naar een sceptische put werd aangelegd in een verloskwartier. Medisch materiaal in Belgïe verzameld, wordt verdeeld onder de verschillende dispensaria in de buurt van Avepozo.

hulp dispensaria - draad leggen
hulp dispensaria -  boren
hulp dispensaria - lassen
hulp dispensaria - lassen
hulp dispensaria - groepfoto
Kleuterklas

50 Kleuters van de basisschool "Einstein" in Avepozo starten het schooljaar in een nieuw klasje.
TogoL’aime is er rotsvast van overtuigd dat “onderwijs en vorming niet alleen een basisnood, maar ook een basisrecht zijn voor ieder kind.”TogoL’aime maakte deze visie concreet.
Het klaslokaal kreeg een likje verf en werd verfraaid met kleurrijke muurtekeningen. BUMBALU, werd de klaspop en maakt vanaf nu deel uit van de klas. Er werd ook gedacht aan het educatieve aspect, het belang van spelen in de ontplooiing van de kleuters op sociaal, emotioneel en motorisch gebied. We richtten een poppen, keuken, auto, werkhoek in waar de kleuters zich kunnen uitleven als echte mama’s en papa’s. Speelgoed zoals puzzels, blokken, steekparels, boekjes en knutselgerief zullen bijdragen aan de creatieve en motorische ontwikkeling van de kleuters. Wij wensen de juffen en kleuters veel speelt en werkplezier in hun bumbaluklasje.

kleuterklas - toren bouwen
kleuterklas - kinderen tekenen
 kleuterklas - dansen in klas
kleuterklas - letters leren
kleuterklas - olifant tekenen
Naaischool

Dankzij de steun van Griet Verachtert van de vzw Helpingnet konden we deze naaischool 3 elektrische naaimachines schenken.
We maakten van deze gelegenheid gebruik onze voorlichtingskoffer nogmaals boven te halen.
Ook deze jonge meisjes en jongens kregen een sensibilisatie rond hygiëne en gezinsplanning.

naaischool - naaimachine
naaischool - naaimachine dragen
naaischool - op de schoolbanken
naaischool - kindjes
naaischool - groepsfoto